Voor wie?

Shiatsu voor wie?

Een Shiatsu behandeling kan helpen bij een wijd scala aan klachten: stress, vermoeidheid, slapeloosheid, buik/darmklachten, hoofdpijn, RSI, schouder/rug pijn, long Covid verschijnselen, bekken/heup problemen en huidproblemen.

Een klacht staat meestal niet op zich, maar is vaak ‘het gevolg van’. Daarom zullen we starten met een intake over wie je bent, hoe je gezondheid is, je leefstijl en dagelijkse activiteiten en uiteraard aan welke klacht(en) je geholpen wilt worden.

Behandelingen

Daarna kan ik een indicatie geven van het aantal behandelingen dat ik denk dat nodig is. Soms zijn drie of vier behandelingen voldoende om een klacht te verminderen, soms is een veelvoud hiervan nodig. De ernst van de klacht en hoe lang je deze klacht al hebt, spelen hierbij een bepalende rol.

De behandeling vindt plaats op een futon (dikke mat) op de grond en wordt door de kleding heen gegeven. Het fijnst is om gemakkelijk zittende, katoenen kleding te dragen, bijvoorbeeld een joggingbroek met een t-shirt.

Caroline

“Mijn ervaring met shiatsu bij praktijk SWitz is te beschrijven als ontspannend, helend en doeltreffend. Sigrid weet als geen ander via de juiste vragen in combinatie met onderzoek tot een heldere diagnose te komen. Middels een duidelijke uitleg over shiatsu therapie stippelt zij samen met haar cliënt de weg uit naar verbetering van lichamelijke klachten met daarbij ook aandacht voor het psychische welzijn. De uitdrukkingen “Iets op je lever hebben” en “slecht verteren” kregen voor een andere betekenis en hiermee kon ik aan de slag. Sigrid is niet alleen zeer deskundig maar ook een fijn mens met voor mij de perfecte balans tussen spiritualiteit en nuchterheid. Ik zit beter in mijn vel en kan het u aanraden!”

Irma

“Sigrid, dank voor je deskundige en doelgerichte behandelingen. Ook je tips en holistische kijk op het lichaam heb ik als heel positief ervaren.”