Shiatsu

Wat is Shiatsu

Letterlijk betekent Shiatsu ‘vingerdruk’: door met vingers en handen op het lichaam druk uit te oefenen, kan de energie in het lichaam weer vrij stromen en worden blokkades opgeheven.

Het is een manuele therapievorm die gebaseerd is op de eeuwenoude Oosterse geneeskunde. Het kijkt niet alleen naar de klacht die iemand heeft, maar naar de mens als geheel. Het heeft het holistische uitgangspunt dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met elkaar en met de wereld om ons heen.

Shiatsu kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten, zoals stress, slapeloosheid, vermoeidheid, migraine, hoofdpijn, buikklachten, long Covid klachten, schouderproblemen en RSI.

Zelfherstellend vermogen

In de traditionele oosterse geneeskunde draait alles om evenwicht. Evenwicht is voor elk mens iets anders. In onze westerse maatschappij is het een hele uitdaging om het evenwicht met onze omgeving te bewaren. We worden constant blootgesteld aan veranderingen, prikkels en druk en onze levensstijl stelt ons daarnaast voor de nodige uitdagingen.

Een Shiatsu behandeling werkt op lichamelijk, emotioneel, psychisch en energetisch niveau. Het spreekt het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan. De verbinding tussen lichaam en geest wordt hersteld, met als gevolg een diep gevoel van rust en erkenning.

In Japan is Shiatsu therapie erkend als werkende therapie en maakt het onderdeel uit van de reguliere gezondheidszorg.